Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Лазірківська громада на чолі з сільським головою Олександром Ковальовим виступили з зверненням на сесії Полтавської обласної ради з звернення проти роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел».

Лазірківська громада на чолі з сільським головою Олександром Ковальовим виступили з зверненням на сесії Полтавської обласної ради з звернення проти роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел».

06 березня 2017 року відбулася 14 сесія Полтавської обласної ради де до  депутатів облради, голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, голови Полтавської обласної ради Анатолія Головка звернулася Лазірківська громада на чолі з сільським головою Олександром Ковальовим, з проханням допомогти вирішити проблему, яка склалася через роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел».

 

До слова був запрошений сільський голова Олександр Ковальов (завдяки великій підтримці депутата Полтавської ради Руслана Ляшка), який повідомив, що дане підприємство розміщене безпосередньо на території села та проводить обробіток посівного матеріалу невідомими нам хімічними сполуками. Лабораторні аналізи неодноразово виявляли хімічні речовини, які заборонені до використання, але агропідприємство цілком очікувано заперечує свою провину та застосування агресивних сполук в своїй діяльності.

В селі спостерігається погіршення стану здоров'я людей (підвищення рівня онко- та інших захворювань), масова загибель бджіл. Дане підприємство це «малий Чорнобиль» чи атомна бомба в нашому селі. Громада вважає, що саме будівництво протруйного цеху відбулося з порушенням законодавства, без належних слухань.

Багато громада зверталася до керівників районної та обласної ради, адміністрацій, прокуратури та поліції Полтавської області, генпрокуратури. Дійсно були відкриті карні провадження, але далі справа не рухається, а проблема не вирішується.

Підтвердженням того, що дана проблема не вирішується,  стали чергові громадські слухання 02 березня 2017, де 329 жителів Лазірківської громади проголосували проти роботи даного підприємства. 

Громада села присутня на громадських слуханнях 02 березня одноголосно не визнає законність попередніх слухань на яких начебто було дано дозвіл на реконструкцію потужностей агрофірми. Люди наголошують, що санітарні норми будівництва були грубо порушені.

Мешканці Лазірок доведені до відчаю і готові до найрадикальніших способів захисту своїх прав на здорове життя та чисте довкілля.

В кінці свого виступу Олександр Ковальов звернувся до обласної рада і адміністрації з закликом нарешті стати на захист інтересів селян і забезпечить їх вимогу - заборонити роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел», який знаходиться в с. Лазірки,  Оржицького району, бо позиція селян одностайна – в нашому селі не має місця для підприємства, яке труїть довкілля та людей.

 

   

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *