Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Лазірківчани хочуть бути почутими

Лазірківчани хочуть бути почутими

10 березня 2017 року в приміщенні Лазірківського зонального Будинку культури відбулося розширене виїзне засідання групи представників області по питанню роботи протруювального насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе-Агро» групи компаній Кернел.

Участь у засіданні взяли Лазірківський сільський голова Олександр Ковальов,  заступник директора Департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації  Олександр Ткаченко,депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Руслан Рогов, голова районної ради Володимир Козина, перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Іванов, директор Лазірківської дільниці СТОВ «Вишневе – Агро» Олександр Черногорський,  громадський і політичний діяч, правозахисник Василь Ковальчук, представники районної санепідемслужби, відділу контролю за обігом захисту рослин.

  

Знову зібралося чимало жителів села з вимогою про закриття цеху по протруюванню зернових. За словами заступника директора Департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації  Олександра Ткаченка для припинення роботи підприємства необхідно мати достатньо обґрунтовані підстави. Зараз прокуратурою знову вивчаються матеріали стосовно роботи цеху. На основі розслідувань і перевірок, при наявності порушень, суд  прийме рішення про заборону діяльності  підприємства.

Такий стан справ не задовольняє лазірківську громаду, якій набридло вислуховувати постійні обіцянки. Припинити роботу цеху люди хочуть вже сьогодні, бо не збираються і далі труїтися випарами отрутохімікатів.

Активну участь в обговоренні взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Іванов, громадський і політичний діяч, правозахисник Василь Ковальчук, представники від громади. Було зрозуміло, що люди не збираються опускати руки в боротьбі з екологічним лихом, що його спричиняє протруювальний насіннєвий завод СТОВ «Вишневе-Агро» групи компаній Кернел і будуть робити усе можливе, аби бути почутими.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *