Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Сільський голова Олександр Ковальов взяв участь у засіданні Координаційної ради сільських і селищних голів Оржиччини

27 січня ц.р. Лазірківський сільський голова Олександр Ковальов взяв участь у засіданні Координаційної ради сільських і селищних голів Оржиччини.

Засідання провів голова районної ради Володимир Козина  в ході якого були розглянуті питання про фінансування цільових програм галузей освіти, охорони здоров’я, соціального захисту в 2017 році, про необхідність розроблення містобудівної документації населених пунктів та затвердження місцевих програм «Власний дім», про стан військового обліку військовозобов’язаних.

Kfpshrb?Rjjhlbyfwsqyf hflf? UJKJDF

Начальник відділу освіти Наталія Стасенко привернула увагу присутніх до проблем недостатності фінансування освітньої галузі в 2017 році, реалізації районної програми «Шкільний автобус», організації харчування дітей.

Головні лікарі Оржицької центральної районної лікарні, Комунального закладу „Оржицький центр первинної медико - санітарної допомоги Наталія Ковтун та Григорій Ворона акцентували увагу керівників району на стані галузі охорони здоров’я, її «вузьких» місцях, складні ситуації з кадрами лікарів, відсутністю житла для них, необхідності покращення матеріальної бази сільських амбулаторій  і ФАПів, забезпечення певних категорій пільговими ліками. Окреслили обриси медичної реформи.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лідія Матвієнко зупинилася на проблемах надання соціальних послуг населенню, питаннях фінансування перевезення пільгових категорій громадян.

На болючих питаннях планування територій і необхідності виготовлення і коригування генеральних планів населених пунктів району зупинився у своєму повідомленні начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва РДА Сергій Сільченко. Доповідач також звернувся до керівників територіальних громад з вимогою активніше підтримувати своїх громадян, які бажають поліпшити свої житлові умови, через обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Заступник військового комісара району Валерій Пицяк висловив свою стурбованість станом ведення військового обліку та ходом приписки військовозобов’язаних. Наголосив на необхідності координації роботи з громадами в питаннях залучення жителів району до служби в ЗСУ за контрактом, питаннях організації місцевої територіальної оборони.

В обговоренні питань порядку денного виступили, висловили свої критичні зауваження та внесли ділові пропозиції сільські, селищні голови: Валерій Житинський, Сергій Несен, Олександр Симчина, Сергій Таран, Олена Сидоренко, Руслан Почома, Василь Граб, начальник управління фінансів райдержадміністрації Олег Бабенко, директор територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян, депутат районної ради Микола Чепа

Насамкінець завідувач  сектору у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Васильчук звернулася до сільських, селищних голів з проханням проаналізувати проект районної програми розвитку фізичної культури і спорту та визначитися з планами будівництва майданчиків з штучним покриттям та тренажерним обладнанням на наступні роки, що дозволить залучити до їх будівництва кошти з інших джерел фінансування.

З обговорених питань Координаційна рада прийняла відповідні рекомендації.

Перед початком роботи Координаційної ради начальник Оржицького відділення банку «Приват» Олена Зяблюк розповіла присутнім про можливість, умови та гарантії розміщення вільних бюджетних коштів на депозитних рахунках та отримання від цього додаткових доходів до бюджетів сільських, селищних рад.

В засіданні ради також взяли участь в.о.голови районної державної адміністрації Лілія Парасоцька, її заступник та керівники управлінь і відділів РДА, начальник відділу «Оржицьке бюро правової допомоги» Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рожко представники засобів масової інформації.

Вл.інформація

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *