Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

ДОГОВІР ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД У ФОРМІ РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНОГО ПРОЕКТУ

ДОГОВІР

ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД У ФОРМІ РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНОГО ПРОЕКТУ

 

с. Лазірки                                                           «____» ____________20__ року

 

Територіальна громада села Лазірки через Лазірківську сільську раду в особі сільського голови Ковальова Олександра Олександровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-1,

територіальною громадою селища Новооржицьке, через Новооржицьку селищну раду в особі голови Недбайла Володимира Петровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-2,

територіальною громадою села Воронинці, через Воронинцівську сільську раду в особі голови Почоми Руслана Миколайовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-3,

територіальною громадою села Черевки, через Черевківську сільську раду в особі голови Кириленко Ганни Андріївни, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-4,

територіальною громадою села Вишневе, через Вишневу сільську раду в особі голови Гарбуз Валентини Миколаївни, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка надалі іменується Сторона-5, а разом іменуються Сторони або суб’єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Під час підготовки проекту договору про співробітництво у частині реалізації спільного проекту вимоги, передбачені статтями 5-9 Закону України «Про співробітництва територіальних громад» не застосовувались, відповідно до пункту 2 статті 11 вищевказаного Закону.

1.2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі реалізації спільних проектів, що передбачає координацію діяльності суб’єктів співробітництва та акумулювання ними на визначений період ресурсів з метою спільного здійснення відповідних заходів.

1.3. У процесі співробітництва Сторони зобов'язуються будувати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.

 

2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

2.1. Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про співробітництво територіальних громад», «Про відходи», а також з метою вирішення питань місцевого значення Сторони домовились про реалізацію спільного проекту «СПІЛЬНА МЕТА – ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ» (далі – Проект) та подання його до Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, як такий, що може реалізуватися з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області для здійснення природоохоронних заходів.

2.2. Метою реалізації Проекту є забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених законом повноважень.

2.3. Проект реалізується упродовж 5 років, починаючи з                           «____» __________20____ року.

 

3. УМОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ, ЙОГО ФІНАНСУВАННЯ

ТА ЗВІТУВАННЯ

3.1. Перелік заходів в рамках реалізації Проекту:

3.1.1. Підготовка до реалізації Проекту, у ході якої буде проведена роз’яснювальна кампанія серед мешканців територіальних громад щодо вивезення сміття з приватних домоволодінь;

3.1.2. Реалізація технічної складової Проекту. У ході даного етапу будуть проведені закупівлі відповідно до норм Закону України «Про публічні закупівлі», за результатами яких планується придбати:

контейнери для збору сміття на територіях громад-учасників Проекту ;

сміттєвоз для обслуговування домоволодінь громад-учасників Проекту;

3.1.3. Запровадження сучасної системи управління твердими побутовими відходами (далі – ТПВ) при співробітництві територіальних громад, що включає:

- реалізацію заходів щодо налагодження системи збору відходів;

- стимуляцію укладення договорів з власниками домоволодінь, житлової та нежитлової нерухомості на вивезення (утилізацію) ТПВ;

- розміщення контейнерів, напрацювання схеми та графіку вивозу відходів.

3.2. Суб'єкт співробітництва бере участь у реалізації заходів Проекту у формі:

3.2.1. Сторона-1:

через комунальне підприємство «Лазірки-Добробут» Лазірківської сільської ради для здійснення збору та утилізації ТПВ на спеціально відведеній ділянці (сміттєзвалище), яка буде оформлена з дотриманням норм чинного законодавства;

надає повноваження комунальному підприємству «Лазірки-Добробут» Лазірківської сільської ради на укладання договорів з власниками домоволодінь, житлової та нежитлової нерухомості на вивезення (утилізацію) ТПВ.

3.2.2. Сторона – 2, Сторона – 3, Сторона – 4, Сторона – 5:

дозволяють комунальному підприємству «Лазірки-Добробут» Лазірківської сільської ради здійснювати збір та вивезення (утилізацію) ТПВ;  

надають повноваження комунальному підприємству «Лазірки-Добробут» Лазірківської сільської ради на укладення договорів з власниками домоволодінь, житлової та нежитлової нерухомості на території відповідних сіл (територіальних громад) щодо вивезення (утилізації) ТПВ.

3.3. Умови реалізації заходів Проекту:

3.3.1. проведення роз’яснювальної кампанії серед мешканців територіальних громад щодо вивезення сміття з приватних домоволодінь;

3.3.2. придбання контейнерів та техніки для збирання (обладнання для збору) та вивіз ТПВ;

3.3.3. активізація укладання договорів на вивезення ТПВ з територій Сторін;

3.3.4. подання даного Проекту до Полтавської обласної державної адміністрації з метою співфінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області для здійснення природоохоронних заходів, або інших проектів та грантів.

3.4. Фінансування Проекту здійснюється відповідно до вимог пункту 7 статті 75 та статті 93 Бюджетного кодексу України за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін або за рахунок інших джерел фінансування не заборонених законодавством.

Вартість заходів проекту (за середньоринковими цінами на дату укладання договору) складає:

- придбання спеціалізованої техніки для збору, переробки та складування побутових, сільськогосподарських та промислових відходів - 2 600 000 гривень;

- придбання контейнерів та облаштування місць для збору ТПВ – 1 200 000 гривень;

 - придбання сортувальної лінії для переробки ТПВ – 2 000 000 гривень.

3.4.1.Співфінансування Проекту, за рахунок коштів місцевих бюджетів, здійснюватиметься в об’ємі 50% від його вартості.

3.4.2. Обсяг співфінансування даного Проекту для кожної Сторони може бути встановлений відповідно до пропорційної кількості мешканців територіальної громади.

3.5. Координація діяльності суб’єктів співробітництва здійснюється Стороною-1; зміни до умов реалізації Договору, представництво інтересів сторін даного Договору в Полтавській обласній державній адміністрації та інших державних і недержавних організаціях; зміни до умов реалізації даного Проекту обговорюються Сторонами на спільних засіданнях, що ініціюються Стороною - 1; Сторона – 2, Сторона – 3, Сторона – 4, Сторона – 5 мають право звернутися до Сторони – 1 з пропозиціями по вдосконаленню реалізації даного Проекту.

3.6. Сторона – 1 подає до Мінрегіону відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» звіт про здійснення співробітництва, передбаченого цим Договором.

 

4. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ, ВНЕСЕННЯ

ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ

4.1. Цей Договір набирає чинності з «____» ___________20____року  відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

4.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковим договором, який є невід'ємною частиною цього Договору.

4.3. Внесення змін та/чи доповнень до цього Договору здійснюється в тому ж порядку як і його укладення.

 

5. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

5.1. Цей Договір припиняється у разі:

5.1.1. закінчення строку його дії;

5.1.2. досягнення цілей співробітництва;

5.1.3. невиконання суб’єктами співробітництва взятих на себе зобов’язань;

5.1.4. відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва (в т.ч. Сторони можуть ініціювати припинення дії Договору у разі не виконання пункту 3.3.5. цього Договору) ;

5.1.5. банкрутства утворених у рамках співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності;

5.1.6. нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;

5.1.7. прийняття судом рішення про припинення співробітництва.

5.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін в порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання послуг.

5.3. Припинення співробітництва Сторони оформляють відповідним договором у кількості 6-ть примірників, кожен з яких має однакову юридичну силу.

Один примірник договору про припинення співробітництва надсилається Мінрегіону упродовж 7 робочих днів після підписання його Сторонами.

 

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ

СПОРІВ

6.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов’язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними - у судовому порядку.

6.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до чинного законодавства України.

6.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов’язань за цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.

6.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 6.3. цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов'язання, передбачені цим Договором, повідомляє інші Сторони про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше 7 днів з дати їх настання і припинення. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов'язань у зв’язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 6.3. цього Договору.

 

7. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

7.1. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку і виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами чинного законодавства України.

7.2. Цей Договір укладений на 5-х аркушах у кількості 6-ть примірників, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник для Мінрегіону, які мають однакову юридичну силу.

7.3. Сторона-1 надсилає один примірник цього Договору до Мінрегіону для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад упродовж 5 робочих днів після підписання його.

 

8. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Сторона -1:

Лазірківська сільська рада,

Юридична адреса: 37710, Полтавська область, Оржицький район, с. Лазірки, вул. ……….. тел. (05357)94380

Банківські реквізити: ……………….

Голова Лазірківської сільської ради

Ковальов Олександр Олександрович

 

________

М.П. «___»__________2017

 

 

Сторона -2:

Новооржицька селищна рада,

Юридична адреса: 37714, Полтавська область, Оржицький район, смт. Новооржицьке, вул……………… тел. (05357)92690

Банківські реквізити: ……………….

Голова Новооржицької селищної ради  – Недбайло Володимир Петрович

________М.П. «___»__________2017

Сторона -3:

Воронинцівська сільська рада,

Юридична адреса: 37711, Полтавська область, Оржицький район, с. Воронинці, вул. ……….. тел. (05357)98342

Банківські реквізити: ……………….

Голова Воронинцівської сільської ради – Почома Руслан Миколайович

 

________М.П. «___»__________2017

 

 

Сторона -4:

Черевківська сільська рада,

Юридична адреса: 37710, Полтавська область, Оржицький район, с. Черевки, вул. ……….. тел. (05357)98142

Банківські реквізити: ……………….

Голова Черевківської сільської ради – Кириленко Ганна Андріївна

 

________М.П. «___»__________2017

Сторона -5:

Вишнева сільська рада,

Юридична адреса:37712, Полтавська область, Оржицький район, с. Вишневе, вул. ……….. тел. (05357)93492

Банківські реквізити: ……………….

Голова Вишневої сільської ради – Гарбуз Валентина Миколаївна,

 

___ ____М.П. «___»___________2017

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *